• DEŇ ZDRAVIA V 6.C
            • DEŇ ZDRAVIA V 6.C

              Príchod zimného obdobia so sebou prináša nielen radosť z prvých bielych vločiek, ale i zvýšený nápor na naše zdravie. Nie je žiadnym tajomstvom, že našimi najlepšími pomocníkmi v boji so sezónnymi chrípkovými ochoreniami sú vitamíny. Dostatok ovocia a zeleniny v našom jedálničku je preto kľúčovou súčasťou prevencie respiračných ochorení. Aj v škole sa môžeme pokúsiť urobiť niečo pre svoje zdravie. Deti zo 6.C triedy absolvovali vitamínový deň, v ktorom si spestrili svoj denný jedálniček dávkou čerstvého ovocia. Nezachutili im len citrusy, banány a sladké hrozno, ale i domáce bio jabĺčka zo slovenskej produkcie.

               

              Mgr. Zuzana Šmahajčíková

          • Pasovanie prvákov
            • Pasovanie prvákov

              Prešli rôčky, prešli dníčky,

              chodíme už do školičky.

              Do školičky zavčas rána,

              otvára sa školská brána. 

              Dnes bol pre všetkých prváčikov našej školy významný deň. V tento slávnostný deň zložili do rúk kráľovnej školy – pani riaditeľke Danke Brezňanovej prvácky sľub a boli pasovaní za prvákov. Pred pasovaním boli pre žiakov pripra­vené rôzne úlohy, pri ktorých si overili nadobudnuté vedomosti. Každá trieda sa predstavila s milým programom. Všetkých žiakov potešil knižný darček so sladkou odmenou, ktorú im venovala Rada rodičov Školák. Pasovanie pre nich pripravili triedne pani učiteľky Katka, Ivonka, Vierka a Janka.

              Želáme im veľa úspechov, aby bolo pre nich učenie zábavou a v škole strávili príjemné dni so svojimi spolužiakmi a pani učiteľkami.

              Fotografie si môžete pozrieť v našej galérii.

          • Turnaj v minihádzanej
            • Turnaj v minihádzanej

              Malí hádzanári z našej školy ( žiaci 3. a 4. ročníka) sa zúčastnili na prvom kole turnaja o putovný pohár, ktorý sa uskutočnil v Športovej hale na Podháji. Po vynikajúcich výkonoch, keď porazili všetkých súperov, získali prvé miesto. Gratulujeme a držíme palce do ďalších súťaží.

          • Majstrovstvá okresu v bedmintone
            • Majstrovstvá okresu v bedmintone

              V utorok - 15.11.2022 sa v telocvični GVPT konali Majstrovstvá okresu v bedmintone, na ktorých si mimoriadne úspešne počínali naši žiaci. Družstvo chlapcov v zložení Dominik Vangorík a Matúš Mako vyhralo bez problémov skupinu aj semifinále a premožiteľa našli až vo finále, kde nešťastne prehrali o jediný bod. Ešte lepšie sa darilo dvojici Sofia Bučková a Vanesa Frková. Dievčatá ovládli skupinu a vo výborných výkonoch pokračovali aj v semifinále a vo finále, v ktorom porazili družstvo zo ZŠ J.Krónera. Vybojovali si tak postup na  Majstrovstvá kraja v Dolnom Kubíne. Gratulujeme.

              Fotografie si môžete pozrieť v našej galérii

          • Muzikál CYRANO Z PREDMESTIA
            • Muzikál CYRANO Z PREDMESTIA

              Siedmaci, ôsmaci a deviataci našej školy navštívili Divadlo Nová scéna v Bratislave.  Mali možnosť zúčastniť sa muzikálu so živou kapelou - Cyrano z predmestia. Žiakov zaujal príbeh o láske, zásadách, kamarátstve, úspechoch či pádoch mladých ľudí. Zoznámili sa s ambicióznou talentovanou speváčkou Roxanou, v podaní Mirky Gális Partlovej, s Cyranom, v podaní Jána Slezáka, Jánom, ktorého stvárnil Vladislav Plevčík a ďalšími muzikálovými hercami. Po predstavení si prezreli historickú časť hlavného mesta, zakúpili suveníry aj občerstvenie. Zážitkovým učením získali poznatky o literárnom žánri muzikál, ktoré využijú na hodinách literárnej výchovy.

              Mgr. R. Poláková

          • Výsledková listina súťaže iBobor
            • Výsledková listina súťaže iBobor

              Ako už tradične v mesiaci november prebehla na našej škole súťaž iBobor, ktorej hlavným cieľom je podporiť u žiakov záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT). Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Súťaž je rozdelená do kategórii: Drobec  2. - 3. ročník, Bobrík 4. - 5. ročník. 

              Zoznam úspešných riešiteľov, ktorým srdečne blahoželáme:

          • Hlasujme za našu školu!
            • Hlasujme za našu školu!

              Hlasujme každý deň za našu základnú školu, ktorá je zapojená do celoslovenskej súťaže, v ktorej má šancu získať O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha na svojej pôde, a to na jeden školský rok. Hlasujeme kliknutím na odkaz:

              https://www.akademia.o2.sk/hlasovanie/13388 , bezplatne Vám na mobilné číslo príde kód, ktorý zadáte a pošlete nám svoj hlas.

              Čím viac hlasov získame, tým väčšiu šancu máme získať zadarmo školených trénerov, ktorí poskytnú deťom všeobecný športový základ, ale aj motiváciu a pozitívny vzťah k pohybu.

              Ďakujeme za každý hlas!

          • TRICK OR TREAT!   HALLOWEEN NA NAŠEJ ŠKOLE
            • TRICK OR TREAT! HALLOWEEN NA NAŠEJ ŠKOLE

              Príchod jesene sa v anglicky hovoriacich krajinách už tradične spája s oslavami sviatku Halloween, ktorého korene siahajú až do predkresťanského obdobia dejín.

              A tak si žiaci 7.B triedy pripravili zábavno-vzdelávacie pásmo, v ktorom hravou formou predstavili tento sviatok mladším žiakom našej školy. Počas umeleckého programu sa deti dozvedeli základné fakty o tom, kde a ako sa sviatok slávi. Vypočuli si i zábavné rýmovačky o Halloweene a zaspievali si so strašidlami veselé piesne. Triedy mladších žiakov navštívili duchovia, kostlivec, pavúk, čierna mačka, netopier, tekvica Jak-O-Lantern a čarodejnice vo vtipným klobúkoch.

              Všetky strašidlá recitovali a spievali okrem slovenčiny i v anglickom jazyku, naučili teda deti i základnú lexiku o Halloweene v cudzom jazyku. Za svoju námahu boli odmenení sladkou odmenou.

               

              Mgr. Zuzana Šmahajčíková

          • Zážitkové učenie v Ružomberku
            • Zážitkové učenie v Ružomberku

              V stredu 26.10.2022 ráno zavítal do Liptovského múzea v Ružomberku plný autobus detí z II. C, III.C a IV.C so svojimi vyučujúcimi, aby sa zúčastnili vzdelávacieho programu PRECHÁDZKA LESOM a prezreli si expozície múzea. Na úvod si v krátkosti vypočuli  históriu vzniku múzea, formou riadeného rozhovoru, objektového a zážitkového učenia sa oboznámili s botanickými a zoologickými exponátmi. V prednáškovej miestnosti na tvorivej dielni vymaľovávali omaľovánky, pracovali na výrobe papierového kvietku. Niektoré deti si vyskúšali aj prácu archeológov a konzervátorov pri hľadaní a čistení fosílií a archeologických artefaktov. Po prehliadke múzea ešte deti zavítali do Galérie Ľ. Fullu, kde si okremvýtvarných prác prezreli aj výstavu odievania a zahrali sa na dizajnérov.
              Tento zážitkový deň sa naozaj vydaril.

              Fotografie si môžete pozrieť v našej galérii.